Mere end 60 års nedrivningserfaring

Familien Søndergaard har været beskæftiget med nedrivning siden starten af 1950’erne, hvor Jens Søndergaard udførte nedrivningsentrepriser i samarbejde med hans bror Ejnar Søndergaard. Lysten til at være herre i eget hus trak dog så meget, at Ejner Søndergaard i 1958 begyndte med selvstændige entrepriser.


Der gik ikke mange år, inden firmaet også fik rodfæstet sig med opgaver i hovedstaden. Saneringen af København begyndte for alvor i 1960’erne, og Søndergaard var også med. Første opgave var et hus i Slangerup i Nordsjælland, hvor Ejnar Søndergaard også havde etableret sit firma.

I starten foregik alle opgaver i lokalområdet, da der ikke var de store muligheder for at komme til byen. Ejnar erindrer, at der skulle stilles meget store garantier i København, og det var der ikke penge til.

 


Nedrivningsarbejdet foregik med håndkraft både på større og mindre opgaver. Det var ikke unormalt, at man på daværende tidspunkt betalte penge for at påtage sig nedrivningsopgaver for derefter at sælge de genanvendelige materialer.

Samtidig med nedrivningsopgaverne begyndte firmaet at bygge huse i lokalområdet, og Ejnar Søndergaard har derfor været med til at bygge huse i Frederiksværk, Skibby og i Slangerup.

 


I 1973 begyndte Ejnar Søndergaards søn, Tommy Søndergaard, i firmaet. Det meste af arbejdet foregik nu i hovedstaden, hvor  virksomheden var involveret i alle typer projekter.

Man startede gerne dagen kl. 06 om morgenen, hvor man blev fordelt i et par gamle Mercedes-taxer med plads til 8 mand. Herefter blev folkene sat af på de forskellige arbejdspladser rundt omkring i byen. Firmaet skiftede base til Skibby, hvor Ejnar også boede privat.

 


I 1985 købte Tommy Søndergaard sammen med Per Mortensen sin fars andel af anparterne. Firmaet skiftede samtidig navn til Søndergaard & Mortensen Nedrivning ApS. Virksomheden voksede, og det samme gjorde behovet for mere plads.

I 1988 blev der købt en 3.000 m2 stor grund på Smedetoften 16 i Frederikssund, hvor der året efter blev bygget kontor- og lagerfaciliteter.

 


I 2000 købte Tommy Søndergaard de resterende anparter, og selskabet skiftede navn til Søndergaard Nedrivning ApS. I 2005 blev generationsskiftet indledt, da Jacob og Mads Søndergaard indtrådte i ejerkredsen.

I 2011 blev virksomheden omdannet til Søndergaard Nedrivning A/S. Samtidig blev virksomheden certificeret indenfor kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. I dag har virksomheden stadig base på Smedetoften, hvor arealet nu er vokset til 10.000 m2.

 


I dag er der investeret massivt i maskiner, robotter og andet tidssvarende materiel, så virksomheden er i stand til at påtage sig enhver type opgave uanset omfang og størrelse.

Søndergaard A/S er stadig familieejet, og ledes i dag af Mads Søndergaard. Virksomheden er en af landets største spillere indenfor nedrivning og miljøsanering, og samtidig én af de få i branchen med både dansk og international certificering.