UP Hines, Købermagergade

Projekt

De historiske bygninger, der ligger mellem Købmagergade og Pilestræde som nabo til Rundetårn og Trinitatis kirke i indre København skulle bygges om til et spektakulært firestjernet hotel.

Det er den internationale ejendomsinvesteringsfirma Hines med hovedkontor i Houston, Texas, der har indgået aftale med den europæiske hoteloperatør 25hours Hotels om at udvikle et boutiquehotel med 243 værelser i hjertet af København. Det nye hotel bliver deres første projekt i Danmark og vil fungere som omdrejningspunktet i et moderne mixed-use-projekt, der også inkluderer detailhandel på Købmagergade.

Kunsten er at bevare så meget som muligt af bygningens sjæl og få dette over i den ny ombyggede bygningen, derfor skulle blandt andet døre, paneler og de meget flotte historiske vinduer bevares.

Vi vandt, i partnerring med Hoffmann A/S som totalentreprenør, fagentreprisen omhandlende omfattende miljøsanering og indvendig selektiv nedrivning af de historiske bygninger.

Vi står for miljøsanering og rydning af 21.000 m2 bygningsmasse, herunder sanering og nedrivning af ca. 4.400 m2 tunge vægge. Opbrydning af ca. 4.700 m2 terrændæk inde i bygningen samt udgravning og bortkørsel af ca. 3.000 tons jord.

For at få mere lys ind i bygningen skulle der desuden nedskæres og fjernes ca. 40 stk. brystninger i facade hovedsageligt mod gårdsiden.

Ydermere er der blevet totalnedrevet ca. 400 m2 bygning i baggården. Endelig foretog vi som ekstraopgave, en række opfattende arkæologiske udgravninger i samarbejde Nationalmuseet, da det viste sig at arealet tidligere har udgjort en af Københavns historiske gravpladser.

Bygherre

Hines Nordic

Hovedentreprenør

Hoffman A/S

Entrepriseperiode

2019 - 2021

 

hotel sp ’The Trinity Quarter’ hines nordic