Post Hotel

Projekt

Centralpostbygningen er opført som hovedsæde for Post- og Telegrafvæsenet i 1912 med en central placering i København, omkranset af gaderne Tietgensgade, Bernstorffsgade, jernbaneterrænet på Vesterbro og nær Københavns Hovedbanegård. Centralpostbygningen er opført i en fransk inspireret nybarok stil og tegnet af DSB-arkitekten Heinrich Wenck, som også tegnede Københavns Hovedbanegård. Centralpostbygningen er opført i perioden 1909–1912, og blev indviet den 22. september 1912. Da de indre dele af bygningen er ombygget i flere omgange, har den ikke kunnet fredes, men har høj bevaringsværdi.

Den historiske bygning står nu overfor et nyt kapitel, idet de 25.400m2 forvandles til et luksushotel med plads til 390 værelser. Posthotellet bliver et fritstående hotel på linje med for eksempel Hotel Skt. Petri i Indre By og vil henvende sig til kvalitetsbevidste forretningsgæster og turister. Hotellet får omkring 400 værelser fordelt på fem etager, og gæsterne vil have adgang til både konferencefaciliteter, wellness og fem forskellige restaurant- og barkoncepter. Projektet skal afleveres til bygherren med udgangen af 2019.

Bygningens ydre udtryk bevares, men der etableres nyt tag og gennemføres en gennemgribende indvendig ombygning. Ligeledes anlægges nyt gårdrum. Arbejdet blev påbegyndt i foråret 2017 og forventes afsluttet med ved udgangen af 2019.

Hotellet bliver en del af et nyt kvarter i byen, kaldet Postgrunden, med Københavns Hovedbanegård og vandet som nabo. Området skal bindes sammen i en ny grøn forbindelse af cykelstrøg, åbne pladser, gangbroer og taghaver – fra København H og langs vandet til Dybbølsbro. Bygningsmæssigt vil Københavns nye kvarter blive en blanding af erhverv, boliger og ikke mindst hotel.

Bygherre

Strawberry Brothers / Nordic Hotels & Resorts

Hovedentreprenør

Hent Danmark A/S

Entrepriseperiode

Sep 2017 - April 2018