Nordre Fasanvej

Projekt

På hjørnet af Nordre Fasanvej og Holger Danskes vej ligger en ejendom bestående af 6 sammenbyggede bygninger med et samlet etageareal på ca. 5000 m2. Her har Søndergaard stået for en indvendig rydning.

Projektet på Nordre Fasanvej har stort fokus på at leve op til cirkulære krav. I dette projekt har vi været underlagt BREAM. Det er en grøn certificering af nedrivningsprojektet, som stiller krav til fx genanvendelighed.

Det har været et større projekt, da bygningen indeholder en del miljøskadelige stoffer som bly og asbest. Derfor har sanering med plasticvægge, miljøbokse og sandblæsning været en stor del af opgaven.

Grundet en meget stram tidsplan, var der ikke afsat tid til genbrug. Alligevel fik Søndergaard skabt veje videre ud i livet for bygningens ressourcer og fik således afsat inventar som døre, møbler og andre ressourcer.

For at rydningen opnår så høj genanvendelighedsprocent som muligt, har Søndergaard samarbejdet på tværs.

Især 3 metoder til videregivelse af ressourcer har domineret projektet:

1) Auktioner: Den faste samarbejdspartner Klaravik, har stået for at afholde auktioner på en række materialer og inventar.
2) Tømmer til direkte genbrug: Gentræ har modtaget en del træ til direkte genbrug.
3) Sociale formål: Ungdomsorganisationen FRAK har modtaget træ til at bygge produkter som plantekasser, gangbroer eller hvad de unge finder på.

Bygherre

WSP Danmark

Hovedentreprenør

Søndergaard A/S

Entrepriseperiode

Maj 2022 - Juli 2022